Bart Appeltans: Partner, Leeftijd, Afkomst en meer feiten

Bart Appeltans Partner, Leeftijd, Afkomst en meer feiten

De kans is groot dat je wel eens van Bart Appeltans hebt gehoord. Misschien ben je ook wel nieuwsgierig naar deze man. In dit artikel vertellen we alles over deze bekende Belg: hoe zijn carrière verloopt, wie zijn partner is en nog veel meer leuke weetjes. 

De carrière van Appeltans

Maar waar kennen we Appeltans nou precies van? Dat gaan we je nu vertellen.
Deze bekende Vlaming is geboren op 12 oktober 1985. Al van jongs af aan had hij oog voor mooie dingen en dat leidde ertoe dat hij uiteindelijk architectuur is gaan studeren. Tijdens zijn studie heeft hij een wereldreis gemaakt. Gedurende de reis heeft hij zich verdiept in de verschillende bouwstijlen en culturen. Deze ervaring heeft hem zo onderscheidend in zijn werk gemaakt, als hij op dit moment is.

In 2004 studeerde hij af aan de architectuurfaculteit van de Hogeschool PXL in Diepenbeek. De eerste paar jaar daarna heeft hij gewerkt als stagiair bij ontwerpbureau in Brussel. Hier heeft hij nog de nodige ervaring opgedaan, waarna hij in 2008 uiteindelijk zijn eigen (inmiddels beroemde) architectenbureau begon: SFAR. Het werk van Appeltans kenmerkt zich door eenvoudige lijnen en oog voor milieuvriendelijkheid. Hij let op de kleinste details: dat kan een interieur maken of breken. En deze stijl spreekt op dit moment veel mensen aan.

Pas echt bekend werd Bart Appeltans in 2019, toen hij voor het eerst op tv kwam. Hij werd toen binnenhuisarchitect in het populaire programma ‘Blind gekocht‘, vergelijkbaar met het Nederlandse ‘Kopen zonder Kijken’. In dit programma kopen mensen een huis, zonder dat ze het gezien hebben. Appeltans was hierin verantwoordelijk voor de verbouwing van het aangekochte huis. Dit programma deed hij tot 2023, toen hij overstapte naar een andere omroep.

Bart heeft daarna nog met een aantal andere populaire tv programma’s meegedaan: onder andere ‘De code van Coppens’ waarin bekende Vlamingen in duo’s uit een escape room moeten ontsnappen, ‘Huisgemaakt’ (een interieurprogramma, waarbij de deelnemers in competitie hun droomwoning verbouwen), ‘De Verraders’ (dit spel draait om een zilverschat die de deelnemers samen moeten verdienen. Maar pas op: je hebt er verraders tussen zitten) en ‘Make up your mind’ (in dit programma gaan bekende Vlamingen met elkaar de strijd aan als dragqueen; hierin was Appeltans jurylid).

Hij heeft ook nog het boek ‘Tijdloos’ geschreven, over hoe het ideale interieur eruit moet zien volgens hem. Verder geeft hij online masterclasses, waardoor voor slechts 50 euro een mooi interieur creëren voor iedereen haalbaar wordt.
Ondanks zijn drukke carrière op tv, werkt hij nog steeds intensief mee in zijn bedrijf.

Het vermogen van Appeltans

Het niet precies bekend hoeveel Appeltans netto waard is; daar doet hij geen mededelingen over, maar toch kunnen we concluderen dat zijn carrière hem geen windeieren heeft gelegd. Zijn ontwerpbureau heeft een aantal grote bedrijven en hotels in het klantenbestand. Ook vind je zijn werk terug op de covers van diverse designtijdschriften. Hij is een creatieve duizendpoot en ‘hot’. Hierdoor blijft zijn vermogen nog steeds flink stijgen.

De partner van Bart Appeltans

Maar heeft Appeltans eigenlijk een relatie? Het antwoord is een volmondige ja. Hij is inmiddels al zestien jaar samen met zijn vijf jaar oudere partner Dennis. Ze zijn echter niet getrouwd (is geen ‘must’: een feestje geven kan je altijd) en hebben geen kinderen. Appeltans heeft nog wel een kinderwens, maar zijn partner niet persé. Adoptie is voor het koppel wel een overweging geweest, maar vanwege de ingewikkelde procedures heeft het stel helaas ervan af gezien.

Toch zijn Bart en Dennis zeer gelukkig met elkaar. Wat is het geheim? Bewust tijd voor elkaar maken, juist ook in hele drukke periodes. Ook probeert Dennis hem zo veel mogelijk te steunen in alles wat hij doet. Het stel heeft ook nog eens drie huisverbouwingen zonder problemen doorstaan: dat is toch de ultieme relatietest? Dus dat zit wel snor tussen die twee.

De uitstraling van Appeltans

Als je Appeltans tegenkomt, merk je dat hij autoriteit uitstraalt. Zijn lengte van 1.88 meter en slanke lichaamsbouw geeft hem een krachtige uitstraling en houding.
Hij is zich er ten zeerste bewust van dat in het beroep interieurarchitect persoonlijke presentatie belangrijk is en dat laat hij dan ook zeker zien met een fantastisch stijlgevoel.

We hebben je in dit artikel een heleboel verteld over deze bijzondere Vlaming. We hopen dat je genoten hebt van dit artikel en dat we alle vragen die je had over Appeltans hebben beantwoord. Helaas is de informatie die we hebben kunnen vinden over dit onderwerp, nogal beperkt en is er ook nog zoiets als privacy.

Recente post

Don't Miss

Pommelien Thijs Vriend, Leeftijd, Knokke Off en meer feiten

Pommelien Thijs: Vriend, Leeftijd, Knokke Off en meer feiten

In de afgelopen jaren heeft Pommelien Thijs met haar zang-
Wanneer ben je het zwaarst in je cyclus

Wanneer ben je het zwaarst in je cyclus? En weetjes die je niet wist over menstruatie…

Vrouwen menstrueren. Een terugkerende maandelijkse bloeding waarmee wordt bevestigd dat