Jeroen Meus: Carriere, Getrouwd, Vermogen en meer weetjes

Jeroen Meus Carriere, Getrouwd, Vermogen en meer weetjes

Als je van koken houdt, moet je Jeroen Meus kennen. In dit artikel vertellen we meer over hem. We bespreken zijn carrière, gezinssituatie en duiken dieper in het vermogen van Meus.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jeroen Meus (@jeroenmeus)

Wie is Jeroen Meus?

Jeroen is een kok en televisiepersoonlijkheid. Meus kwam ter wereld op 13 maart 1978 in het Belgische Leuven. Hij is regelmatig op televisie te zien, waarin hij zijn kookkunsten laat zien. Met zijn televisieoptredens won hij al twee keer een televisiester. Naast zijn tv-carrière, publiceerde Meus vijf kookboeken. Hij is de neef van Vlaams singer-songwriter Frederik Sioen. Meus werd in 2020 uitgeroepen tot ereburger van Leuven.

Heeft Meus een vrouw en kinderen?

Ja, Jeroen trouwde in augustus 2013 met Stéphanie De Roover. Samen hebben ze een zoon, Georgeske Meus. Ze wouden graag nog een kind, maar dit is helaas nooit gelukt. Toen Georges vijf jaar oud werd, besloten ze te stoppen met hun pogingen om een tweede kind te krijgen. Ze wilden namelijk niet dat het leeftijdsverschil tussen de twee kinderen te groot zou zijn. Samen met Stéphanie en Georges ontdekt Jeroen de wereld, in 2018 maakte het gezin een aantal mooie reizen.

Wat is het vermogen van Meus?

Meus hoeft niet te klagen over zijn inkomsten, bij VRT verdient hij zo’n € 500.000 per jaar. Samen met Ben Crabbé, Tom Waes en Philippe Geubels behoort hij tot de grootverdieners.

Andere inkomstenbronnen zijn Jeroen zijn kookboeken. Dagelijkse Kost 1 en Dagelijkse Kost 2 gingen samen zo’n 435.000 keer over de toonbank. Meus krijgt ongeveer € 1,32 per verkocht boek, hij heeft dus zo’n € 574.200 verdiend aan zijn boeken.

Een deel van zijn inkomsten investeerde hij in een collectie potten en pannen. Deze werden speciaal gemaakt voor zijn programma Dagelijkse Kost door The Cookware Company. De collectie werd toegevoegd aan het merk GreenPan en is nog steeds te bestellen door de consument.

In de Albert Heijn vind je Meus zijn Dagelijkse Kost-verspakketten. Voor € 4,99 krijg je verse ingrediënten, exclusief vlees of vis.

Meus zat in een huwelijkscrisis

Door de druk om een tweede kind te krijgen, belandde het stel anderhalf jaar in een huwelijkscrisis. Toen het niet op de natuurlijke manier lukte, besloot het stel IVF te proberen, maar ook dat bracht geen succes.

Niet alleen de wens om een tweede kind te krijgen drukte op de relatie, ook Jeroens drang naar succes speelde een negatieve rol.

Door relatietherapie is het stel weer dichter naar elkaar gegroeid. Het creëerde een belangrijk besef moment en bracht de lach weer terug. Momenteel is het stel enorm gelukkig.

Hoe verliep Meus zijn carrière?

Hij studeerde aan Hotelschool Ter Duinen en volgde nadien verschillende culinaire stages in binnen- en buitenlandse horecagelegenheden. Zijn tv-carrière begon in 2002 bij de Belgische zender TV1. Naar aanleiding van dit optreden verwierf Meus onmiddellijk bekendheid bij het Belgische publiek.

Aan tafel op TV1 (2002-2003)

Meus had een wekelijkse kookrubriek in het zomerpraatprogramma Aan tafel op TV1. Hij maakte gerechten voor gasten en vertelde over de benodigde ingrediënten.

Wie komt er eten? En De Snelle Hap (2004)

Jeroen speelde zijn eerste grote rol in het programma “Wie komt er eten?” op de Belgische zender VTM. In dat programma hielp Meus fans die een gerecht wilde koken voor hun idool. Daarnaast was Meus te zien in het kookprogramma De Snelle Hap op Vitaya.

Met Meus en vork (2005)

In 2005 was Meus op tv-zender VTM te zien met het kookprogramma Met Meus en vork. Hij kookte gerechten van kijkers en gaf hieraan zijn eigen draai.

Kookrubriek in De laatste show (2006-2007)

Van 2006 tot en met 2007 had Jeroen een kookrubriek in het praatprogramma De laatste show.

Stadskok van Leuven en Plat préféré (2008)

In 2008 werd Jeroen benoemd tot de stadskok van Leuven. Bovendien kookte hij de favoriete gerechten van overleden beroemdheden in het programma Plat préféré, dat werd uitgezonden op de televisiezender Canvas. Met dit programma kwam Meus in opspraak omdat hij een gerecht van Adolf Hitler kookte, deze aflevering kwam uiteindelijk niet op tv.

Dagelijkse Kost (2010)

In 2010 begon Meus met zijn kookprogramma Dagelijkse Kost op VRT1. Dit programma is zijn meest succesvolle werk en wordt nog dagelijks uitgezonden.

De Patat (2011)

Meus maakte en presenteerde in 2011 de documentaire De Patat, die gaat over de geschiedenis van de aardappel.

Goed Volk (2014 en 2017)

In dit programma ging Meus naar verschillende plekken om eetgewoontes te leren kennen.

Meus opende zijn restaurant Würst (2015)

Jeroen opende in 2015 zijn eigen restaurant Würst. Zijn restaurant was te vinden in Gent, Antwerpen en Hasselt. Helaas ging Würst failliet in 2017.

Twee tot de zesde macht en De Slimste Mens ter Wereld (2019)

Meus werd in 2019 presentator van het programma Twee tot de zesde macht. Ook deed hij mee aan het programma de De Slimste Mens ter Wereld.

Dagen zonder broer en De mosterd van Meus (2023)

In 2023 verscheen de serie Dagen zonder broer, waarin Meus spreekt over zijn overleden broer. Daarnaast presenteerde hij het internationaal reis- en kookprogramma De mosterd van Meus.

Conclusie

Meus haalt alles uit zijn carrière. Hij doet waar hij voor geleerd heeft en is geboren voor de amusementswereld. Ondanks een moeilijke periode in zijn privéleven, heeft Jeroen zijn hoofd erbij gehouden en is hij doorgegaan. Als Meus zou willen, hoeft hij nooit meer te werken, maar hij gaat door omdat hij doet wat hij leuk vindt.

Recente post

Don't Miss

Veronique de Kock Miss België, Carrière en meer weetjes

Veronique de Kock: Miss België, Carrière en meer weetjes

Véronique de Kock is in België bekend als model en
Jamie Lee Six: Carrière, Borstvergroting en andere weetjes

Jamie Lee Six: Carrière, Borstvergroting en andere weetjes

Jamie-Lee Six is geboren in Menen op 10 juni 1998.